Fregola Sarda Cuore dell’isola s čerstvou klobásou Salsiccia
Sardínska fregola je špeciálna cestovina, ktorá čaká na objavenie! Malé guľôčky z opečenej krupice majú jedinečnú chuť a štruktúru, ktorá si vás získa na prvé ochutnanie. Sú ideálne na prípravu rýchlych, ale mimoriadne chutných jedál! Ak ste ju ešte nikdy neskúsili, teraz je ten správny čas!
Ingrediencie
- 320 g Fregola Sarda Cuore dell’isola
- 700 ml horúceho zeleninového vývaru
- ½ svetlej cibule
- 120 g čerstvej klobásy Salsiccia
- 60 g strúhaného sardínskeho syra pecorino
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Nasekaná čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Nakrájajte cibuľu a opečte ju na kvapke extra panenského olivového oleja; pridajte rozdrobenú klobásu. Pridajte fregolu a niekoľko minút ju opekajte, potom za stáleho miešania po jednej naberačke prilievajte horúci vývar a varte 15 – 20 minút. Keď je uvarená, pridajte strúhané pecorino, podľa chuti osoľte a okoreňte, doplňte čerstvou petržlenovou vňaťou a pokvapkajte olejom.