CategoriesNews

Oslávte Svetový deň pizze s perfektným receptom: Talianska tradícia v srdci Bratislavy

world pizza day cortelazzi

Oslávte Svetový deň pizze s perfektným receptom: Talianska tradícia v srdci Bratislavy

9. Februára oslavujeme Svetový deň pizze, deň venovaný jednému z najobľúbenejších a symbolických jedál talianskej kuchyne: pizza. Či už ste fanúšikom klasickej Margherity alebo uprednostňujete kreatívnejšie variácie, je to ideálna príležitosť na prípravu domácej pizze s čerstvými prísadami a zaručenou kvalitou. V talianskom supermarkete Cortelazzi v Bratislave nájdete všetko, čo potrebujete na to, aby ste si urobili ideálnu pizzu a priniesli k stolu skutočnú chuť talianskej tradície.

Ingrediencie pre dokonalú pizzu

Pre pizzu s neodolateľnou chuťou je výber ingrediencií nevyhnutný. Tu je základný zoznam na prípravu mäkkého cesta a autentickej náplne:

 

  • 500 g múky 00, najlepšie pre jemnú a ľahkú konzistenciu
  • 325 ml teplej vody
  • 10 g soli
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 vrecúško sušeného droždia (alebo 15 g čerstvého droždia)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 200 g mliečnej mozzarelly
  • Čerstvé bazalkové listy
  • Soľ a extra panenský olivový olej na dochutenie

 

Recept krok za krokom pre Svetový deň pizze

  1.  Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešajte múku so suchým kvasom a cukrom. Pridajte teplú vodu a extra panenský olivový olej, potom hnette, kým sa nevytvorí homogénna zmes. Pridajte soľ a pokračujte v práci asi 10 minút, až kým nie je hladká a elastická.
  2. Kysnutie: Cesto prikryte vlhkou handričkou a nechajte kysnúť 1-2 hodiny alebo do dvojnásobku objemu. Ak chcete pomalšie a chutnejšie stúpať, môžete ho uchovávať v chladničke dlhšie.
  3. Formovanie základne: Cesto rozdelíme na dve guľôčky a rozložíme ich na pomúčený povrch, kým nedostanete kotúče s priemerom približne 30 cm.
  4. Korenie: Preneste základňu na plech na pečenie alebo predhriaty žiaruvzdorný kameň. Rozotrieme tenkú vrstvu paradajkového pretlaku, pridáme štipku soli a pokvapkáme olejom. Rozdeľte mozzarellu fiordilatte a doplňte čerstvými bazalkami.
  5. Varenie: Pečte v predhriatej rúre pri 250°C (220°C, ak je vetraná) 7-10 minút, až kým nie je kôra zlatá a chrumkavá. Použitie žiaruvzdorného kameňa pomáha dosiahnuť varenie podobné vareniu pece na drevo.
  6. Servis: Pečte pizzu, ozdobte čerstvou bazalkou a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom. Okamžite podávajte, aby ste ochutnali všetku čerstvosť a vôňu čerstvo pripravenej pizze.

Prečo si vybrať Cortelazzi pre svoj Svetový deň pizze?

 

Svetový deň pizze je ideálnou príležitosťou na znovuobjavenie radosti z prípravy autentickej pizze doma, s použitím kvalitných talianskych surovín. V talianskom supermarkete Cortelazzi v Bratislave nájdete výber múky, paradajok, mozzarelly a extra panenských olivových olejov, ktoré sú vybrané tak, aby zaručili maximálnu autentickosť a chuť.

 

Nielen ingrediencie: Cortelazzi tiež ponúka tipy a recepty, ktoré vám pomôžu priniesť skutočnú Taliansku tradíciu na stôl, a premeniť každé jedlo na špeciálny okamih, aby ste sa podelili s priateľmi a rodinou.

 

Majte aktuálne informácie o všetkých našich ponukách aj na našich sociálnych kanáloch:
Facebook
Instagram

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *