BRUSCHETTA S OMÁČKOU Z DATTERINO PARADAJOK A ‘NDUJA LA ROSA DEI GUSTI
Ingrediencie
- 8 plátkov domáceho chleba
- Paradajková passata z cherry paradajok La Rosa dei Gusti
- ‘Nduja La Rosa dei Gusti (množstvo podľa chuti)
- Zrelé cherry paradajky (asi 150 g)
- Extra panenský olivový olej
- Čerstvé lístky bazalky
- Morská soľ podľa chuti
- Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Umýjte cherry paradajky a nakrájajte ich na malé kúsky.
- V miske zmiešajte nakrájané cherry paradajky s paradajkovou passatou z cherry paradajok La Rosa dei Gusti, ‘Ndujou La Rosa dei Gusti, štipkou morskej soli a čerstvo mletého čierneho korenia. Pridajte trochu extra panenského olivového oleja a dobre premiešajte, kým nezískate homogénnu a chutnú zmes.
- Zahrejte gril alebo nepriľnavú panvicu a grilujte plátky chleba asi 2 minúty z každej strany, kým nebudú dobre opečené a chrumkavé.
- Bohato rozprestrite zmes paradajok a ‘Nduje na teplé plátky chleba.
- Každú bruschettu ozdobte lístkom čerstvej bazalky pre dotyk sviežosti a farby.
Rada šéfkuchára
Aby ste čo najlepšie vynikli autentickú chuť a kvalitu produktov La Rosa dei Gusti, podávajte bruschetta ihneď, aby si zachovali chrumkavosť chleba a čerstvosť ingrediencií. Tento jednoduchý a chutný recept je dokonalým príkladom toho, ako vybrané a pravé produkty z línie La Rosa dei Gusti môžu premeniť tradičný predjedlo na jedinečný a autentický kulinársky zážitok.